Romy Huisman Instructie

Samenwerking tussen mens & paard
 

Druk druk druk.                                                                                                                                                        geschreven op 30-09-2017

Al bijna een jaar heb ik geen update geschreven op deze nieuwspagina, er is het afgelopen jaar zo veel gebeurd en op mij af gekomen. Blijkbaar ben ik beter in het maken van video's dan in het schrijven van een update. Jullie kunnen mij natuurlijk altijd volgen via mijn YouTube kanaal Snuitable

De highlights van de laatste maanden:

  • Het eerste jaar van de opleiding 'Instructeur Academische Rijkunst' olv Greetje Hakvoort heb ik succesvol mogen afronden met een 9,7 als eindcijfer. Volgende maand start ik in het 2e jaar van de opleiding. Hoe meer ik leer, hoe meer ik besef dat er nog zó veel te leren valt!
  • Met Snuitje heb ik mogen deelnemen aan het FITE Europees Kampioenschap Working Equitation in Parijs! Echt een droom die is uitgekomen! We hadden een geweldig team om ons heen en ik heb optimaal genoten van Snuitje. We hebben op het Masterniveau gereden, dat betekent dat wij alles eenhandig hebben moeten rijden. Snuitje had de meeste punten behaald van het Nederlandse team en daar ben ik natuurlijk heel trots op. Maar het toppunt is onze bronzen medaille! Daarmee zijn wij het eerste Nederlandse team dan een podiumplaats heeft weten te bemachtigen in deze prachtige tak van paardensport. Ik ben enorm dankbaar voor deze ervaring en het is een avontuur die mij levenslang zal bij blijven.
  • Dat brengt mij ook tot het volgende punt: Ik ga met Snuitje afscheid nemen van de sport Working Equitation. Ondanks wij hier nog veel plezier uit halen en Snuitje nog hartstikke fit is. Snuitje is nu 23 jaar en zij debuteerde op haar 21e in deze sport. We zijn de afgelopen 2 jaar vrijwel altijd in de prijzen gevallen en we hebben vele ruiters geïnspireerd om deel te nemen aan deze sport. We hebben laten zien dat je met een klein budget, een pony zonder papieren/ras en een pony op hogere leeftijd, óók succesvol kan zijn in de sport en hier veel plezier uit kunt halen. Karakter, focus en enthousiasme; dat zijn onze ingrediënten geweest om steeds weer te presteren. Voor mijn gevoel zitten wij nu op ons hoogtepunt en met het EK vers in het geheugen vind ik het een geschikt moment om in stijl afscheid te nemen. Op die manier voorkom ik dat ik in de toekomst om een andere reden moet stoppen met de sport (bv ouderdom) en creëer ik voor mezelf ruimte om met mijn jonge paard Illustro aan de slag te gaan. In het weekend van 21 en 22 oktober zullen wij bij Manege-PCK in Eersel onze laatste wedstrijd rijden. Op zondag 22 oktober hebben wij onze afscheidsceremonie waarin ik met Snuitje officieel afscheid neem van de sport. Ons laatste rondje... Ik hoop op veel publiek, jullie zijn van harte welkom! (De precieze tijden maak ik later bekend op mijn Social Media)
  • Hoe gaat het nu met Illustro? Illustro is inmiddels 4 jaar en in augustus heb ik de eerste stapjes op zijn rug mogen maken. We doen alles heel rustig aan, hij krijgt voldoende tijd om te groeien. Ik leid hem op d.m.v het werken aan de hand, veel wandelingen in het bos en wat werk aan de longe. Ik had al een paar keer op zijn rug mogen zitten in rivier De Rijn en in de bak met een barebackpad. Gisteren heb ik voor de eerste keer op hem rond gestapt met een zadel. Het begint nu allemaal 'echt' te worden! 


Heel veel paardenplezier toegewenst!

Liefs RomyUpdate.                                                                                                                                       geschreven op 15-10-2016

Het is een tijdje geleden dat ik wat heb geschreven op deze nieuwspagina. Ik ga het kort houden, maar hopelijk wel krachtig.

In juni ben ik met Snuitje 2e geworden in de klasse WE2 tijdens de internationale wedstrijd in Eersel. Hier hebben wij onze eerste keer het runderwerk gestart, Met 52 seconden hadden wij onze koe in de pen, Snuitje was niet te houden, het was zó gaaf! Vervolgens zijn we in juli in Kootwijkerbroek 1e geworden, eveneens in de klasse WE2. Het was een mooie wedstrijd en ik kijk er met veel plezier naar terug.

Tijdens het evenent Paard&Leven in juni heb ik mijn eerste publieke demonstratie mogen rijden. Deze demo heb ik mogen presenteren en tegelijkertijd met Snuitje de Working Equitation oefeningen laten zien. We hebben met enkele andere kaderleden een mooie demonstratie neergezet. In de middag heb ik nog enkele lessen in Working Equitation verzorgd. Veel positieve reacties ontvangen van bezoekers, een mooie ervaring!


Sinds deze maand ben ik gestart met de instructeursopleiding Academische Rijkunst bij de Human & Horse Academy olv Greetje Hakvoort (Ridder in de Academische Rijkunst). Voor meer info: www.humanhorse.nl

Ook start ik binnenkort met de cursus 'Beter presteren kun je leren' olv psychologe Marijke Willems van Equiassist. Tijdens deze cursus ga ik van alles leren over mentale training en hoe ik deze kan toepassen in de paardensport. Zin in !!!

Tot ziens! 

Groetjes Romy 

Veranderingen.                                                                                                                                                      geschreven op 27 april 2016

Deze maand ben ik geslaagd voor mijn opleiding tot dressuur jury voor de klasse B/L. Mijn examen heb ik afgerond met een 9 voor de theorietoets en een 8,5 voor het praktijkonderdeel. Vanaf nu zal ik dus ook te vinden zijn op KNHS dressuurwedstrijden als jurylid. 

Ook ben ik deze maand met Snuitje gestart in de WE2 (Working Equitation) in Oudesluis. Hier hebben wij weer een 1e prijs weten te bemachtigen. We hebben 3 onderdelen gestart en we zijn bij ieder onderdeel 1e geworden. Snuitje was vlug en foutloos in de speedtrail en ook helemaal foutloos in de stijltrail.

En misschien wel het aller leukste nieuws! Sinds deze maand ben ik eigenaar van de bijna 3 jarige Lusitano hengst Illustro. Zie de pagina 'Mijn paarden' voor meer informatie over hem en natuurlijk foto's.

Een laatste belangrijke mededeling: De afgelopen jaren heb ik hard aan de weg getimmerd als instructeur en trainer.  Ik geef met veel plezier en passie les aan diverse combinaties. Om in de toekomst mijn passie te kunnen blijven uitoefenen zouden mijn tarieven omhoog moeten. Op deze manier blijft er voor mij een gezonde balans tussen investering, arbeid en verdiensten. Graag blijf ik mezelf (bij)scholen om steeds meer kwaliteit te kunnen bieden. De rekenmachine heeft haar best gedaan en ik ben gekomen tot een eerlijke prijs van 22,50 euro per les. Dit nieuwe tarief gaat in per 16 mei 2016. Ik maak geen scheiding meer tussen 40 of 60 minuten les, vanaf nu is het gewoon 'een les' die zo'n 3 kwartier zal duren. Zie mijn pagina 'tarieven' voor meer informatie. Lesklanten hebben persoonlijk bericht ontvangen.

Groetjes Romy

Debuut in WE2 met een 1e plaats.                                                                                                                     geschreven op 17 maart 2016

Op zondag 13 maart heb ik samen met mijn 22 jarige pony Snuitje mee gedaan aan de eerste Working Equitation wedstrijd van 2016 in Pesse.
Tijdens deze wedstrijd hebben wij ons debuut in de klasse 2 gemaakt en dit heeft geresulteerd in een mooie eerste plaats. Een score van 60,8 % voor de dressuurproef (inclusief simpele galopswissels, die in de reguliere dressuur pas vanaf de Z1 worden gevraagd) en een score van 65,63% voor de stijltrail. In de klasse 2 komt er een nieuw verplicht onderdeel bij, namelijk de speedtrail. We waren vliegensvlug en eindigde met een tijd van 2 min en 02 sec. We hadden met een snellere tijd kunnen eindigen als ik de ring met de garrocha had weten te pakken, maar helaas, een uitdaging voor een volgende keer.

Voor 2016 staan de volgende vier wedstrijden gepland:

April: Oudesluis 

Juni: Eersel Internationaal

Juli: Kootwijkerbroek Internationaal

Augustus: Nue Anspach DL Internationaal

In alle gezondheid van Snuitje hoop ik in 2017 een succesvol debuut in de klasse 3 te kunnen rijden. (Working Equitation bestaat uit 4 klasses)

Groetjes Romy


Succesvol weekend!                                                                                                                                                          geschreven op 18 januari 2016

Afgelopen weekend was druk, gezellig en vooral erg leerzaam. Op zaterdag ben ik met Snuitje afgereisd naar Eersel, om mee te doen aan een Working Equitation oefenwedstrijd. Ik ben gestart in de klasse L (de oefeningen zijn niet te vergelijken met de reguliere klasse L-dressuur, maar geeft wel aan dat dit de 2e klasse is, er zijn in totaal 4 klasse in Working Equitation). Tijdens deze wedstrijd heb ik voor de eerste keer een speedtrail mogen rijden. Een parcours met verschillende obstakels en hindernissen waarbij de snelheid telt. Wij zijn naar huis gegaan met een 2e plaats!

De volgende morgen heb ik stage gelopen in het kader van de juryopleiding. We hebben gejureerd tijdens een dressuurwedstrijd in Overasselt. Dit was een selectiewedstrijd waarna de kringkampioen bekend zou worden gemaakt. Wij hebben de L1 en de L2 pony klasse mogen jureren. Ik heb erg veel mogen leren van de jury en het heeft me extra motivatie bezorgd.

Terug van het jureren heb ik direct Snuitje in de trailer geladen en zijn wij vertrokken naar Leusden, waar wij onze eerste kadertraining hebben gereden. Vanwege onze goede prestaties tijdens de enkele Working Equitation wedstrijden die wij eind 2015 hebben gereden, ben ik uitgenodigd om in hun kader te komen trainen. Dit is een geselecteerde groep ruiters, waar de mogelijkheid ligt om uit te groeien tot uiteindelijk deelname aan een EK en/of een WK. Wederom veel geleerd, zowel tijdens de dressuurtraining als de trail-training.

Bij thuiskomst het bericht ontvangen dat een van mijn lesklanten haar eerste winstpunten in de klasse M1 dressuur heeft gereden tijdens hun debuut in deze klasse. Dit is natuurlijk erg leuk nieuws en een mooie drijfveer om verder te werken.

Kortom, mentaal en fysiek heb ik mogelijk bijleren, ervaren en ontwikkelen. En dit alles hoop ik dan weer door te geven aan leerlingen en trainingspaarden.

Groetjes Romy