Romy Huisman Instructie

Samenwerking tussen mens & paard
 


 

Ik ben gediplomeerd instructeur. Meer informatie over mijn opleidingen vind u op de pagina 'Over mij' (klik)

In mijn lessen staan een aantal zaken centraal:
De basis, een goede basis is het toverwoord. Ik vind het erg belangrijk om in een goede basis te investeren, dit vraagt geduld, maar levert uiteindelijk veel gemak en plezier op!
Verder vind ik begrip zeer belangrijk. Een paard doet niet 'zomaar stout', ik maak mijn leerlingen bewust van het gedrag van hun paard.

Paardrijden is niet enkel rijtechnisch, ik investeer ook graag in de relatie die jij als ruiter met je paard hebt, we willen graag een échte samenwerking! Een ontspannen en gehoorzaam paard die zijn/haar aandacht bij de trainer heeft. Dit vergt wederzijds respect en vertrouwen. Paarden zijn geen robots en het zijn niet onze slaven, juist vriendschap is nodig om tot een harmonische samenwerking te komen. 
Daarbij heb ik oog voor het leervermogen van paarden en de wetenschap achter trainingsmethoden, om de training zo efficiënt mogelijk te laten zijn.
Een ander kenmerkend punt in mijn lessen is dat ik je niet enkel vertel wát je moet doen, maar ook waarom. (Je mag uiteraard  alles vragen tijdens mijn lessen).

Uiteindelijk wil ik zowel met mijn eigen paarden, als bij trainingspaarden en mijn lesklanten, een logische manier van trainen ontwikkelen die duurzaam is voor het paard, zodat mens en paard lang plezier van elkaar kunnen hebben.

Ïk heb veel ervaring met (faal)angst en (over)spanning bij ruiters. Alhoewel dit een taboe lijkt in onze paardensport-cultuur, komt het regelmatig voor. Schaam je niet! Het is vaak logisch en een gezonde/natuurlijke reactie! Ik kan je helpen weer grip op jezelf en je paard te krijgen. 

Mijn motto is: "Maak je paard groot!" en daarmee bedoel ik het stimuleren van de positieve karaktereigenschappen in onze paarden om hen te helpen de beste versie van zichzelf te worden. Ik vind dat we paarden niet moeten kleineren en domineren, maar juist zelfverzekerder maken. Alleen dan krijgen we een Happy Athlete! 


De diensten die ik u kan verlenen: