Romy Huisman Instructie

Samenwerking tussen mens & paard
 

Privéles


Jong of volwassen, recreant of wedstrijdruiter, met een pony of met een paard, het maakt mij niets uit!

We gaan samen aan de slag!

De inhoud van de privélessen zijn altijd maatwerk, dit kan bestaan uit dressuurmatig grondwerk, longeren, het rijden of een combinatie. Het rijden kan zowel wedstrijdgericht (Zelf ben ik ook jurylid en wedstrijdruiter), maar je kan ook bitloos en zonder zadel aan de slag. Ieder paard is uniek, ieder mens is uniek en combinaties hebben hun eigen dromen.ambities en werkpunten. Ik begeleid jullie graag op jullie pad!  


Dressuurmatig grondwerk?

Ja! 

Velen van ons zijn hier niet mee opgegroeid, maar:

Je bent een personal trainer voor je paard! Vanaf de grond kan je de souplesse, de balans en de kracht van je paard verbeteren, zonder belasting op de paardenrug en zonder gebruik van (vaak onnodige) hulpteugels. Rijtechnische problemen waar je niet meer uit komt? Harder trainen onder het zadel lijkt geen oplossing? Bekijk het eens vanaf de grond! Het werken aan de hand is goed voor ieder soort paard van ieder niveau! De training blijft hierdoor gevarieerd en je kan het optimale uit jullie als combinatie halen. Ook nieuwe oefeningen, zoals de zijgangen en de piaffe, kan je paard makkelijker onder het zadel uitvoeren als hij deze aan de hand al heeft geleerd. Het kan uitermate geschikt zijn voor paarden die nog niet onder het zadel zijn, of vanwege revalidatie (tijdelijk) niet gereden kunnen worden.

Ik kan je helpen met het bouwen van een goede basis. Ik ben opgeleid bij Greetje Hakvoort van de Human & Horse Academy en ik heb lessen gevolgd (theorie en praktijk) bij Bent Branderup.