Romy Huisman Instructie


Samenwerking tussen mens & paard
 

 

Working Equitation clinic 

Sinds 2015 ben ik actief in Working Equitation. Deze tak van sport neemt sinds enkele jaren razendsnel in populariteit toe! De onderdelen in deze sport zijn gebaseerd op de arbeid rondom het veedrijven uit de Zuid-Europese culturen. We kennen vier wedstrijdonderdelen: Dressuur, stijl-trail, speed-trail en het runderwerk. De onderdelen zijn heel divers, maar dienen hetzelfde doel! Hoe efficiënt is de samenwerking tussen mens en paard? Ik kan een clinic bij u op stal verzorgen m.b.t het trailwerk. 

Tijdens de clinics werken we in rust en met respect voor het paard. De instructies worden aangepast op het niveau van de combinatie. 

Ik kan deze training ook verzorgen voor maneges en/of ponykampen. Neemt u gerust contact met mij op voor meer informatie.


Foto door Nikki de Kerf

Mijn pony Snuitje heeft op haar 22e haar debuut gemaakt in deze sport en ik heb met haar verdienstelijk in de WE1, WE2 en WE3 gestart (Eenmaal klasse M tijdens de eerste TWE wedstrijd in Nederland, waarbij de levels B t/m Z bestaan). In 2017 hebben we mogen deelnemen aan het EK (FITE) in Parijs (op Masterniveau) en daar met het team een bronzen medaille behaald. Dit was een avontuur om nooit te vergeten! In datzelfde jaar heb ik met Snuitje afscheid genomen van de wedstrijdsport (zij was toen 24 jaar). Dit heb ik gedaan zodat Snuitje op haar hoogtepunt afscheid kon nemen en ik vervolgens mijn jonge paard Illustro kon gaan voorbereiden.

In 2018 heeft Illustro het stokje van Snuitje over genomen en heeft hij zijn debuut gemaakt in de Traditionele Working Equitation klasse B. Dat zelfde jaar zijn we kampioen geworden tijdens het NK TWE in de klasse B. In 2019 heeft hij zijn debuut gemaakt in de klasse L. 


 
Info